Klimarapport på kun 24 timer

Michael Møller, marketingrådgiver og bestyrelsesmedlem gennem årtier, begyndte at se en klar problemstilling hos sine kunder. De mellemstore og mindre virksomheder, han arbejdede med, kæmpede med de voksende krav til ESG-rapporter og klimarapportering. Mange af dem vidste, at det var nødvendigt for at bevare konkurrenceevnen og overholde fremtidige lovkrav, men det var en kompleks og tidskrævende proces, der skabte frustration. 

Fra problem til løsning for klimaregnskab

Michael så hurtigt behovet for en løsning. Hvorfor skulle klimarapportering være så besværligt? Inspireret af sine kunders udfordringer besluttede han at tage handling og kontaktede nogle softwareudviklere. Sammen udviklede de en platform, der kunne kobles direkte til virksomhedernes regnskabsprogrammer. Løsningen? Automatisk udregning af CO2-udledning baseret på virksomhedens fakturaer. 

I stedet for manuel indtastning af data og måneders arbejde med at få overblik over virksomhedens klimaregnskab, kunne virksomhederne nu hurtigt se deres CO2-aftryk. Og det bedste af det hele, med de rette komponenter, tager det kun 24 timer at få ClimaTrack op at køre. 

Inddragelse af ESG eksperten

Men for at skabe en komplet løsning var der behov for ekspertise inden for ESG-krav og klimarapporteringsstandarder. Her blev Brian Gellert vigtig. Med en bred forståelse af de komplekse klimaregler, som regeringer og kunder stiller krav om, og med evnen til at kommunikere mellem softwareudviklerne og virksomhedsejerne, blev Brian en vigtig del af ClimaTrack. 

Mange virksomhedsejere er usikre på, hvordan de skal gribe klimarapportering an. Skal de investere i dyre ESG-specialister eller revisorer til at beregne deres klimaregnskab? Eller skal de selv bruge tid og kræfter på at udarbejde rapporter? Brian hjalp med at formidle budskabet om, at ClimaTrack tilbyder en enkel, automatiseret løsning, der gør det muligt at oprette professionelle klimarapporter uden store omkostninger eller besvær. 

Hvordan ClimaTrack virker

Når ClimaTrack får adgang til virksomhedens regnskabsprogram, er opsætningen enkel. Efter 24 timer er automatiseringen i gang, og det, der før kunne tage måneder at udregne manuelt, er nu klar på ingen tid. Virksomheden får adgang til et skræddersyet dashboard, der giver et klart overblik over CO2-udledningen. Dette dashboard kan let deles med kunder og partnere, der efterspørger information om virksomhedens klimaregnskab. 

ClimaTrack er mere end bare et værktøj til klimarapportering – det er en måde for virksomheder at tage kontrol over deres bæredygtighed, spare tid og penge og samtidig være på forkant med de krav, som fremtiden bringer.